Blog - Mago B.V. en Vrigo Vastgoed BV

Blog

BODEGRAVEN - Na jarenlange strijd mag de Aldi beginnen met bouwen aan de Doortocht in Bodegraven en komt er een uitbreiding van de Albert Heijn. Na de bouwvak beginnen de voorbereidingen. Het is de wens van de Aldi om nog dit jaar voor de Kerst de deuren te openen. Diverse partijen, waaronder ondernemers en geloofsgemeenschap St. Willibrordus, maakten bezwaar tegen de bouw.

De Raad van State veegde 9 juli 2014 alle bezwaren van tafel en gaf groen licht voor de bouw. Aldi vestigt zich op de locatie van Van Waveren aan de Doortocht en bouwt een nieuwe supermarkt met 1050 vierkante meter winkelruimte en een ingang aan het parkeerterrein.

Albert Heijn gaat de winkel aan de Oud Bodegraafseweg vergroten. Het pand wordt 2000 vierkante meter groot, waarvan 1500 vierkante meter supermarkt. Ook komt er een slijterij, waarschijnlijk een Gall&Gall. De ingang komt aan de Oud Bodegraafseweg. Op het parkeerterrein komen 41 parkeerplaatsen extra, van 127 nu naar 168.

BODEGRAVEN "De heipalen kunnen de grond in," aan het woord is een zeer blije Joop Govaars, projectontwikkelaar Vrigo Vastgoed. Nadat hij het bericht kreeg dat de Raad van State alle bezwaren die waren aangetekend tegen nieuwbouw van de Aldi en uitbreiding van Albert Heijn in Bodegraven ongegrond heeft verklaard.

"Mijn werk als ontwikkelaar zit er nu op. Het bestemmingsplan is definitief goedgekeurd en ook de omgevingsvergunningen zijn nu onherroepelijk."

Govaars betoogde al eerder dat de komst van discounter Aldi een mooie uitbreiding van het supermarktaanbod is in Bodegraven. Ook Leo Tetteroo van Albert Heijn in Bodegraven denkt dat de vestiging van een Aldi naast zijn supermakt kansen genereerd.

"Het trekt winkelend publiek naar Bodegraven en het assortiment van de Aldi sluit prima aan bij dat van Albert Heijn."

Volgens de plannen zla de Albert Heijn met 500 m2 vloeroppervlakte worden uitgebreid en er wordt een Gall&Gall aan de winkel toegevoegd. De nieuwe Aldi krijgt een vloeroppervlakte van ruim 1000 m2 en wordt gebouwd op het voormalige terrein van installatiebedrijf Van Waveren.

Bodegraafse ondernemers lanceren een ambitieus plan voor het vernieuwen en aanpassen van het centrum van Bodegraven.

Het plan omvat het gebied Kerkstraat / Voorplein / Nieuwe Markt / Bouwsteeg. De centrumplanontwikkeling beoogt het aanpassen en vernieuwen van de bebouwing, zodat de bestaande monumentale en historische gebouwen, met name de Dorpskerkt, beter tot hun recht komen. Initiatiefnemer Ad Burggraaff van Burggraaff Holding heeft Joop Govaars van Vrigo Vastgoed in de arm genomen om het proces te begeleiden. Wim Metz steunt de opzet van harte. Joop Govaars licht de plannen toe. "We zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuw centrumplan.
Meer

Joop Govaars maakt zich sterk voor het 'meergeneratiehuis'

BODEGRAVEN | Honderd jaar geleden was het nog heel gewoon: meerdere generaties die onder één dak leefden. Als het aan Joop Govaars ligt, keert dat woonconcept terug. Zijn oplossing: het meergeneratiehuis.

Een vitale senior verzorgt de slaplantjes in zijn volkstuintje. Een stukje verderop spelen kinderen op het groene gazon met hun poppenkast. Zij worden in de gaten gehouden door hun ouders die op korte afstand gezellig met de buren op een kleed zitten te picknicken. Zo maar een sfeerbeeld van de buitenruimte bij een meergeneratiehuis, zoals Joop Govaars zich dat voorstelt. Meer

Vorige maand